slika

Recept za ovaj kuglof dobila sam od prijateljice iz Rumunije. Od nje sam, takodje saznala da se kuglof na rumunskom kaže "Kek". Zahvaljujem joj se ovim putem i sigurna sam da će ovaj recept naći put do vašeg srca, na isti način kao što je našao do mog. Visnja Ovaj ukusni kolač se pravi sa orasima i višnjama, veoma je osvežavajući i lak je za pravljenje. Idealan je za decu, možete ga servirati za doručak, ili kao dezert posle svakog obroka. Uz njega možete poslužiti bilo koje piće. Preporučujem kafu ili belo vino. Brašno, šećer, mleko, ulje se stavlja u zavisnosti od jaja. Za svako jaje po 3 supene kašike navedenih sastojaka. Kuglof sa visnjama Potrebni sastojci:3 jajeta9 kašika brašna9 kašika šećera9 kašika ulja9 kašika mleka½ praška za pecivo2 kesice vanil šećeraKorica jednog limunaŠaka seckanih orahaVišnje 150 g.Način pripreme: Razdvojiti belanca i žumanca. Žumanca dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati vanil šećer, koricu limuna, mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodati belanca umućena sa 3 kašike šećera. Modlu za kuglof namazati rastopljenom masnoćom i dobro posuti prezlom. Testo izručiti u modlu i u njega dodati orahe i višnje (da ne bi pali na dno). Pećnicu zagrejati na 175ºC i peći oko 50-55 minuta. Napomena: ova mera je dovoljna za kalup promera 18 cm. Kada u kolač dodajete ulupana belanca na samom kraju, koristite varjaču umesto miksera, smesa će biti rastresitija. Uživajte.Srce Molim vas da podelite ovaj članak Bookmark and Share Hvala Mesečini za recept.


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Karlovački kuglof

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4636 postova