slika

Recept za kuglof sa jabukama i cimetom Ovaj izuzetno sočan i osvežavajući kuglof je lako umesiti i, što je najvažnije, sastojci su takvi, da ih uvek imamo u kuhinji. Važno je napomenuti da ovaj kolač nemože dugo da stoji zbog dodatka jogurta, ali verujte mi, znam iz iskustva, da vam to neće predstavljati problem. kuglof sa jabukama Kuglof je toliko ukusan da će svi tražiti još jedno parče, što bi kod nas u Vojvodini rekli, repete. Cimet je začin koji je do nas došao sa Dalekog istoka, zahvaljujući Marku Polu. Brzo je našao svoju primenu u pripremi kolača i poslastica. cimet Njegova vrednost bila je neprocenjiva, Danas ga koristimo da bi oplemenili ukus kolača, pita, kuglofa, najčešće u kombinaciji sa jabukama. Njegovo lekovito dejstvo je dokazano. Jabuke O jabukama ne treba puno toga reći, sve je već davno rečeno. Neophodni sastojci za kuglof sa jabukama: 1 veća jabuka 3 cela jajeta 150 g šećera 1 jogurt (čaša) 1 dcl ulja 220 g brašna 1 prašak za pecivo Šaka suvog groždja 1 kašičica cimeta Način pripreme: Jabuku oguliti i iseckati na kockice. Mikserom mutiti jaja sa šećerom dok se ne dobije svetla penasta masa, dodati jogurt i ulje, brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro izmešati. Dodati suvo groždje, predhodno potopljeno u toploj vodi ili malo ruma i cimet. Groždje pre upotrebe osušiti. Na kraju dodati kockice jabuke. Zenker modla Kalup za kuglof, promera 18 cm, mora biti dobro podmazan rastopljenom masnoćom i posut prezlom. Pećnicu zagrejati na 175ºC. Kuglof peći oko 50 minuta. Pečeni kuglof ostaviti u modli oko 10-15 minuta, prevrnuti na tacnu i hladan bogato posuti prah šećerom. Ovaj kuglof je odličan kao osveženje i može se poslužiti uz kafu ili sok. Držite ga na suvom i hladnom mestu. Uživajte! kuglofi mali Molim vas da podelite ovaj članak Bookmark and Share


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Karlovački kuglof

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4636 postova