To veče nije preterano obećavalo, bar nije ispunjavalo moju viziju dobrog provoda. I ispalo je da sam u pravu, sa malim izuzetkom: Kraljem Čačka! E da, “Krokodil” je jedan veoma zanimljiv dogadjaj vezan za književnost, sa dosta priznatih i nepoznatih pisaca koji svoje radove izlažu pred publikom. To veče je od poznatih bio Svetislav Basara, [...]

To veče nije preterano obećavalo, bar nije ispunjavalo moju viziju dobrog provoda. I ispalo je da sam u pravu, sa malim izuzetkom: Kraljem Čačka!

E da, “Krokodil” je jedan veoma zanimljiv dogadjaj vezan za književnost, sa dosta priznatih i nepoznatih pisaca koji svoje radove izlažu pred publikom. To veče je od poznatih bio Svetislav Basara, a na moju veliku žalost pre njega sam čuo samo meni nepoznatu devojku koja je prevela svoje delo sa nemačkog, i koje me nije baš oduševilo. Nego, da se vratimo na Kralja Čačka.

www.youtube.com/watch?v=q8KO-Kva96s

Krajnje zanimljiva obrada svima poznatog džingla sa drage nam televizije. Moram priznati da i dalje psujem sebe zbog toga što ranije nisam dohvatio telefon da snimim numeru “Kolega”, koja me je ostavila bez daha. Kada kažem numera mislim na tekst, muzika nije ništa spektakularno kao što se može primetiti. Elem, mene ovej čovek iz nekog razloga izuzetno podseća na Djoku Balaševića i njegov totalno uvrnut humor. Samo što Kralj Čačka to radi na malo “južniji” način.

www.youtube.com/watch?v=pLkYfdxHmAU

Ako vas mrzi da slušate uvertiru premotajte na 1:15. U svakom slučaju, Kralj Čačka je za mene nešto sasvim novo, zanimljivo, i obećavajuće. Tekstovi u prvom planu, lagana (obično jazz) muziča podloga, numere koje izvlače komentare i čudjenje iz slušaoca. Topla preporuka!

Ko hoće malo više da se približi liku i delu Nenada Marića ovde im je FB strana, i ako neko kojim slučajem nadje tekst (ili snimak) pesme “Kolega”, neka mi obavezno prosledi. Ne bih znao šta da dodam, osim da sam veoma zainteresovan za dalje nastupe Kralja Čačka, a sada odoh da tražim diskografiju!


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Sopranov Blog

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:01:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova