Android telefoni u Srbiji trenutno važniji od Iphone-a

Tekst “Top 5 Android aplikacija na srpskom” me je podsetio da već neko vreme želim da napišem tekst na temu značaja Android mobilnih telefona za razvoj korišćenja mobilnog Interneta u Srbiji. Koristim Android mobilne telefone već više od dve godine, i subjektivno i objektivno mislim da razvoj domaćih aplikacija za ovaj operativni sistem u poslednje [...]

Rating: 7.0/10 (1 glas cast)

Tekst “Top 5 Android aplikacija na srpskom” me je podsetio da već neko vreme želim da napišem tekst na temu značaja Android mobilnih telefona za razvoj korišćenja mobilnog Interneta u Srbiji.

Koristim Android mobilne telefone već više od dve godine, i subjektivno i objektivno mislim da razvoj domaćih aplikacija za ovaj operativni sistem u poslednje vreme sve češće opredeljuje nove korisnike da odaberu baš Android kao platformu za njihov smart telefon.

Kako već i u ovim krajevima živimo u dobu mobilnog Interneta, veoma je važno pratiti na koji način prosečni korisnici mobilnih telefona dolaze do odluke zašto bi počeli intenzivnije da koriste mobilni Internet, i šta je to što ih definitivno opredeljuje za takvu akciju.

Na osnovu većeg broja primera kojima sam prisustvovao, najsnažniji efekat moći smart telefona se u poslednje vreme prikazuje predstavljanjem korisnih domaćih mobilnih aplikacija!

Subjektivna lista domaćih android aplikacija

Najtoplija preporuka za praćenje razvoja domaćih android aplikacija je po mom mišljenju projekat Android.co.rs,  kao i mobilna verzija ovog sajta.

Android aplikacije koje proizvedu njinteresantnije efekte kada ih prikažem osobama koje ne koriste smart telefone:

  • Aplikacija ViPutnik (VIP Putnik) koja omogućuje veliki broj različitih informacija kada se vozite kolima, autobusom ili vozom u Srbiji. Sasvim je dovoljna za sve potrebe koje imate o redovima vožnje gradskog i prigradskog saobraćaja u različim gradovima Srbije, informacije o zauzetosti garaža, kamere na putevima, taksi prevozu, itd.
  • Parking manijak – Aplikacija koja na veoma lep i jednostavan način sama prepoznaje grad u kojem se nalazite i daje vam mogućnost da jednostavno uplatite SMS parkiranje.
  • Aplikacije za kupovinu i naručivanje Donesi.com, Kupindo.com.
  • Osmatrač – Amogućuje pregled kamera u većim gradovima Srbije.
  • Važni brojevi – Srbija – Ova jednostavna aplikacija daje spiskove važnih brojeva telefona po gradovima u Srbiji.

U nekom od narednih tekstova opisaću šta koristim od poslovnih aplikacija za Android, koje mi omogućuju da potrebne poslove prenesem na mobilni telefon, a ovom prilikom ću pomenuti samo meni najinteresantniju (i korisnu) aplikaciju TeamViewer, koja besplatno omogućuje da preko mobilnog telefona pristupim sopstvenom (ili nekom drugom) kompjuteru, bez obzira gde se on nalazio (drugi grad, država, kontinent).


Rating: 7.0/10 (1 glas cast)


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Dragan Varagic Blog

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova