Sava Stojkov i bogatstvo ravničarskog života

Izložba poznatog srpskog slikara naive biće otvorena u Galeriji Centra za kulturu u Kovinu tokom celog jula Sava Stojkov, jedan od naših najpoznatijih slikara naivaca, od ponedeljka 1. jula izlaže u Galeriji Doma kulture u Kovinu. Krepki osamdesetogodišnjak, koji je imao više stotina samostalnih izložbi, poznat je po ravničarskim motivima i neobičnim portretima. Iako izuzetno [...]

Izložba poznatog srpskog slikara naive biće otvorena u Galeriji Centra za kulturu u Kovinu tokom celog jula

Sava Stojkov, jedan od naših najpoznatijih slikara naivaca, od ponedeljka 1. jula izlaže u Galeriji Doma kulture u Kovinu. Krepki osamdesetogodišnjak, koji je imao više stotina samostalnih izložbi, poznat je po ravničarskim motivima i neobičnim portretima.

Iako izuzetno agilan i svuda prisutan, nije na žalost mogao da prisustvije otvaranju izložbe svojih radova u Kovinu. Slike Save Stojkova biće u Geleriji tokom celog jula, a sama izložba ima i prodajni karakter.

Kako je na otvaranju rečeno, a i nevedeno u katalogu izložbe, Stojkov je laureat „Vidovdanske povelje“ dobijene u Novom Sadu, priznanja „Baštinik Vojvodine“, a Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo kulture dodeli li su mu „Vukovu nagradu“ za 2008. godinu, najprestzižnije nacionalno priznanje iz oblasti kulture.

Iako je odavno stekao ugled majstora naive, Sava Stojkov i dalje neumorno stvara, ali nije se lišio ni drugih zadovoljstava života. Njegovi prijatelji kažu da se često može videti kako sa uživanjem vozi džip, a da je duhom i intelektom znatno mlađi od svojih „zvaničnih“ godina potvrđuje i njegova prisutbost na najpoznatijoj društvenoj mreži na Internetu, Fejsbuku, gde svako jutro svojim pratiocima poklanja po jednu svoju sliku u digitalnom obliku!

Izložba koju nikako ne treba propustiti!

A evo i video zapisa sa otvaranja izložbe koji je snimio i režirao naš sugrađanin Boža Petrović.


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Kovin Ekspres

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:01:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova