Unapređenje korporativne kulture

U cilju postizanja boljih rezultata poslovanja potrebno je izvršiti promene. One se pre svega tiču promena u načinu ponašanja, kako bismo bili u mogućnosti da ...

U cilju postizanja boljih rezultata poslovanja potrebno je izvršiti promene. One se pre svega tiču promena u načinu ponašanja, kako bismo bili u mogućnosti da realizujemo zadate ciljeve, kroz ispunjenje strategije povećanja zarade kroz pružanje usluga boljeg kvaliteta.
poslovna prezentacija

Da bi ovo bilo moguće potrebno je da bude potpuno jasno po kojim se pravilima treba vladati, kao i da postoji jasna nagrada, kao i sankcija. Još jednostavnije rečeno moraju  postojati fer sistem, pravila, nagrade i kazne. Na potrebi sistemskog pristupa i razumevanja potrebe ispunjenja strateških ciljeva menadžment mora insistirati, usmeno i pismeno, dokle god ne postane sastavni deo razmišljanja i ponašanja zaposlenih. Kroz ova pravila potrebno je postići povećanje intenziteta i efikasnosti rada, jer je to jedini put ka boljim rezultatima, pa time i većoj zaradi preduzeća i pojedinca.

Stres i povremeni povećani pritisak su sastavni deo današnje radne svakodnevnice. Najveći deo tog pritiska na sebe, po pravilu, preuzima top menadžment i njegovom amortizacijom, u najboljoj nameri stvara privid kod zaposlenih da rade u okruženju oslobodjenom stresa. Količina „pritiska“ tj. intenziteta rada, direktno se reflektuje na količinu zarade i te su kategorije povezane. Za smanjenje pritiska potrebno je imati dobar osećaj za organizovanje obaveza i potrebno je usmeriti fokus i prioritete ka najboljim i najprofitabilnijim poslovnim programima. Na nivou svakog zaposlenog ovo znači da mora biti spreman i sposoban da radi kompleksne ili „teške“ stvari radi ostvarenja značajnih rezultata, u odnosu na čest običaj da se rade „lakše stvari“, ali naravno uz postizanje skromnih poslovnih rezultata.

Pravila ponašanja podrazumevaju i urednu internu i eksternu komunikaciju. Poboljšanje komunikacije je veoma bitno, jer je preduzeće TIM, ne skup pojedinaca i funkcioniše u dinamičnom spoljnom okruženju.

Positive skup - team building

Za postizanje unapredjenja korporativne kulture neophodni su redovni pojedinačni sastanci top menadžmenta sa zaposlenima, a što češće potrebno je organizovati i zajednička druženja zaposlenih (team building).

Ako svi zaposleni imaju jasnu sliku o pravcima razvoja i programu rada i ukoliko top menadžment ovo konstantno ponavlja, doći će do unapredjenja korporativnog načina ponašanja, a time i do značajno boljih rezultata poslovanja i boljih uslova rada za svakog pojedinca.

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:01:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova