E-trgovina, ISO 9001, razvoj informatike

Deluje vam kao da sam samo “nabacao” razne važne teme? Ne, ovo se sve dogodilo protekle nedelje. Sve je super, svi negde napredujemo, ali da ...

Deluje vam kao da sam samo “nabacao” razne važne teme? Ne, ovo se sve dogodilo protekle nedelje. Sve je super, svi negde napredujemo, ali da li to neko primećuje, ceni i vrednuje?

Početkom protekle nedelje Positive je imao redovan godišnji pregled sertifikacione kuće za produženje međunarosnog ISO sertifikata. Sve su detaljno pregledali, postavili nam mnoga pitanja i upoznali se sa našim napretkom u organizaciji, strukturi i poslovanju. I bili jako zadovoljni. Kako kaže jedan moj dragi poslovni pratner: “Što ste vi lepo organizovani…”

Pa odem na E-trgovinu, čujem kako ljudi napreduju, imaju teškoće, prevazilaze ih, ili su na putu da ih prevaziđu, čujem savete kako treba biti dobro organizovan, paziti na troškove, planirati, razvijati se, školovati, biti inovativan. Dođe pomoćnik ministra, kaže elektronska trgovina, poslovanje preko interneta, informacione tehnologije, to su naši prioriteti, to je naš cilj, teško nam je, ali znamo kuda idemo.

E, sad, znam ja da se ponekad stvarnost slika malo lepšim bojama, da nam bude lakše, znam koliko je nama teško da se svakodnevno borimo sa izazovima tekućeg poslovanja, da izdvajamo za obuke, školovanja, razvoj i inovacije, ali računam, svi smo na istom zadatku, proći će i ova kriza (ne sama od sebe, već uz napor svih nas) i postojaće u Srbiji pravi poslovni ambijent, gde će se ceniti rad, znanje, inventivnost…

I onda čujem da će informatika promenama školskog programa postati izborni a ne obavezan predmet! Ne treba nama informatika. Članice Vojvođanskog IT klastera znaju da proizvode softver i izvoze 80% svojih proizvoda.  To nam ne treba?!

Ne treba nam ni Darvin! Trebaju nam, izgleda,  generacije mladih, informatičke neznalice kojima je SMS vrhunac savremene komunikacije. Ma, ne treba nam ni škola! Hajde da se zatvorimo u svoju malu kuću i radimo samo koliko da preživimo. Ili da učimo kako da prevarimo nekog, slažemo, ukrademo…  Tu su pare, izgleda, a ne u znanju i razvoju.

A možda ja ovo sanjam, pa ću se uskoro probuditi?

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova