E-trgovina 2011 – najava i iskustva sa prethodnih konferencija

Čini mi se da je na blogu Pozitiva pisanje na ovu temu postalo „simptomatično“ što je pokazatelj da intenzivno pratimo događaje u zemlji iz ove ...

Čini mi se da je na blogu Pozitiva pisanje na ovu temu postalo „simptomatično“ što je pokazatelj da intenzivno pratimo događaje u zemlji iz ove oblasti. Međutim, kada je e-trgovina u pitanju već četvrtu godinu u kontinuitetu – rado posećujemo!

Za one koji do sada nisu imali prilike da se bolje upoznaju sa ovom međunarodnom konferencijom iz elektronskog poslovanja i e-trgovine (e-business) sve potrebne informacije možete saznati ovde. Ono što ću pokušati je, da vam prenesem moje utiske i najvažnije koliko je prisustvo bilo značajno da profesionalno napredujem.

Lokacija:
E-trgovina se već 11 put održava na Paliću i po svemu sudeći (osećaj) neće se ni menjati. Ambijent više nego odličan, sale u kojima se održavaju predavanja zadovoljavaju potrebe učesnika uz sve tehničke mogućnosti: free wi-fi, ozvučenje, video bimm, udobne stolice, klimatizovano itd. U pauzama zaista odlični izbori učesnicima za odmor  – veliki broj lokala, kafea, bašti, hotela, šetnja pored jezera… Sva predavanja su na jednom mestu tj u objektu tako da se ne gubi vreme šetajući „od – do“.

Iz naše galerije sa prethodnih konferencija

Iz naše galerije sa prethodnih konferencija

Predavanja:
Zavisi od vaših interesovanja. Lično: najviše studije slučaja i radionice. Radovi su namenjeni poslovnim ljudima u cilju bolje informisanosti o trendovima i dostignućima u ovoj oblasti kao i mogućnostima njihove primene u našoj zemlji/tržištu. Tematske oblasti su različite: e-commerce, internet marketing, društveni mediji, SEO, sistemi plaćanja i zaštite, osiguranja, pravni aspekti, e-banking, brokersko poslovanje, online PR…

Positive će i ove godine predstaviti svoju studiju slučaja: Metodologija unapređenja poslovnih procesa u izgradnji poverenja kompanije na Internetu – prikaz sprovođenja jednog dela internet strategije koja je u velikoj meri uticala na naše poslovanje i planove. Na sajtu e-trgovine možete pogledati najave ovogodišnjih predavača, zaista autoriteti svako iz svoje oblasti i ljudi od kojih možemo još više naučiti i najvažnije! možda i primeniti njihove modele u sopstvene poslovne procese.

Prošle godine 2 predavanja su na mene posebno ostavila utisak: Tatjana Vehovec „SEO i HEO“ kao i Dušan Knežević “Google Caffeine – Radikalno Drugačiji, Nova Pravila SEM Optimizacije” koji će ove godine u saradnji sa Nenadom Lazarevićem održati Workshop na temu: Od Optimizacije za Pretraživače (SEO), do Novog Biznis Modela (+ video prilog za prošlogodišnji Caffeine).

Iz naše galerije sa prethodnih konferencija

Iz naše galerije sa prethodnih konferencija

Kako doći, gde boraviti?
Kotizacije su obavezne a cenovno vrlo pristupačne. Smeštaj je preporučen od strane organizatora (nije uračunat u kotizaciju) u dva hotela sa 4**** ili mogućnost da sami odaberete smeštaj. Ukoliko ipak fizički ne možete prisustvovati tu je Twitter @etrgovina_org i hashtag #etrgovina11 kao i live stream (naknadna info za link, verovatno dan-dva pred konferenciju) za skoro sva predavanja pitanje i odgovore od strane svih učesnika online/offline. Kao i prethodnih godina očekujem prisustvo velikog broja elektronskih medija koji će sigurno izvestiti već u večernjim vestima ;)

Ljudi, ljudi  – “HEO”
Mnogo toga je u optimizaciji! Optimizaciji vremena: prisustvovati predavanjima ili družeći se sa ljudima, učesnicima? Bez obzira što Konferencija traje 3 dana – kratko, a kaže kolega Saša Grbić i njemu jer je redovno posećujemo zajedno “po defaultu” i onako, timski, ujutru pravimo raspored i studiramo program ko će na koje predavanje…

Odlična prilika da i lično popričate sa ljudima koje (ne)poznajete (i ne samo virtuelno) a pratite njihove aktivnosti i rad vezan za e-poslovanje. Npr: od prepoznavanja po avatarima, komentarisanja događaja i atmosfere – kao da se zaista poznajete jako dugo. Jednostavno priđete jedni drugima, spominjete se po nickovima, imenima blogova, firmama za koje radite… baš tako „između elektronskog i emocionalnog koda“ kako nam je predstavila Mooshema prošle godine.

Dakle, Pozitivci „status quo“ i ove godine na e-trgovini. Još uvek nije kasno da se prijavite!

Najava - učesnici?

Najava - učesnici?

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova