Zapečena junetina sa makaronama

Potreban materijal: 500g junetine bez kostiju 100ml rastopljenog maslaca 1 glavica crnog luka srednje veličine 2 čena belog luka 400ml domaćeg soka od paradajza 200ml paradajz pirea so, mleveni biber, mešavina začina 300g makarona 100g kačkavalja Priprema: Meso iseći na kockice, ne preterano sitne. Maslac zagrejati, dodati meso i sa svih strana propržiti da porumeni. [...]

Zapečena junetina sa makaronama

Potreban materijal:

500g junetine bez kostiju
100ml rastopljenog maslaca
1 glavica crnog luka srednje veličine
2 čena belog luka
400ml domaćeg soka od paradajza
200ml paradajz pirea
so, mleveni biber, mešavina začina
300g makarona
100g kačkavalja


Priprema:

Meso iseći na kockice, ne preterano sitne. Maslac zagrejati, dodati meso i sa svih strana propržiti da porumeni. Dodati sitno seckani crni i beli luk. Zajedno sve dinstati dok luk ne postane staklast. Doliti sok od paradajza i paradajz pire, mleveni biber, so i toliko vode da sve bude pokriveno. Poklopljeno pirjaniti dok meso ne omekša, a sok se ne zgusne. U zavisnosti, može se nalivati sa po malo vode. Pred kraj začiniti po ukusu. Makarone skuvati uobičajeno, ocediti i isprati u hladnoj vodi. Vatrostalnu posudu premazati maslacem i sipati oceđene makarone. Staviti komade mesa preko makarona, pa naliti preko soft u kome se meso krčkalo. Kačkavalj narendati preko mesa i softa. Rernu zagrejati na 200C i staviti da se jelo zapeče nekih 15-20 minuta.

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova