Šeherezada torta

17.01.2011 19:09:29

Izvor: Iz moje kuhinje

slika

Šeherezada torta

Potreban materijal:

600g Simsek Petit Beurre keksa sa čokoladnim punjenjem 375g margarina 5 pudinga sa ukusom karamele 2l mleka 200g seckanih lešnika 500g šlag krema u prahu malo šećera u prahu-po ukusu

Priprema:

I fil

U 1,5l mleka skuvati 5 kesica pudinga od karamele. Posebno umutiti 1,5 margarin pa kada se skuvani puding ohladi sjediniti sa margarinom i dodati seckane lešnike.

II fil

500g šlag krema umutiti sa šećerom u prahu po ukusu i ostatkom mleka. Umućeni šlag podeliti na četiri dela.

Na tacnu staviti red keksa. Ne treba ga kvasiti. Zatim staviti preko prvi fil, pa drugi fil. Tako ređati i filovati četiri puta. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne pre sečenja.

Napomena:Tortu je pravila moja rođena sestra Jovanka Žerić. Ja sam se poslužila, oduševila ukusom i naravno slikala za sve vas.

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4636 postova