Musaka sa tikvicama i patlidžanom

Potreban materijal: 500g mlevenog mešanog mesa 1 glavica crnog luka oko 300g plavog patlidžana oko 300g tikvica 2 jaja 50g brašna 400ml jogurta so, mešavina začina, ulje Priprema: Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka. Dodati meso, naliti sa malo vode i dinstati dok meso ne bude upola gotovo. Tikvice i patlidžan očistiti [...]

Musaka sa tikvicama i plavim patlidžanom

Potreban materijal:

500g mlevenog mešanog mesa
1 glavica crnog luka
oko 300g plavog patlidžana
oko 300g tikvica
2 jaja
50g brašna
400ml jogurta
so, mešavina začina, ulje

Priprema:

Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka. Dodati meso, naliti sa malo vode i dinstati dok meso ne bude upola gotovo. Tikvice i patlidžan očistiti i iseckati na kolutove. Posoliti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Od jaja, brašna i jogurta napraviti smesu kao za palačinke. Posoliti. Vatrostalnu posudu malo nauljiti. Kolutove patlidžana umakati u smesu od jaja i poređati na dno vatrostalne posude. Rasporediti tako da utrošite sav patlidžan. Preko patlidžana staviti izdinstano meso sa lukom. Po potrebi ocediti od viška masnoće. Tikvice takođe umakati u smesu od jaja i poređati preko mesa, vodeći računa da se utroši sav materijal. Preko tikvica preliti ostatak smese od jaja, začiniti po ukusu i staviti u rernu zagrejanu na 200C da se peče nekih 30-40 minuta, dok lepo ne porumeni.

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova