Džem od jagoda i bresaka

Photo by Dr. Oetker Potreban materijal: 100g oljuštenih badema 1kg bresaka 1kg jagoda 6 kašike limunovog soka 2 kesica Džemfix-a extra 2:1 1 kg šećera Priprema: Bademe propržiti i ostaviti da se hlade. Džem od bresaka: Breskve oprati, očistiti i iseckati na komade od 1×1 cm. Dodati 3 kašike limunovog soka. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo [...]

Dzem od jagoda i bresaka

Photo by Dr. Oetker

Potreban materijal:

100g oljuštenih badema
1kg bresaka
1kg jagoda
6 kašike limunovog soka
2 kesica Džemfix-a extra 2:1
1 kg šećera


Priprema:

Bademe propržiti i ostaviti da se hlade.

Džem od bresaka: Breskve oprati, očistiti i iseckati na komade od 1×1 cm. Dodati 3 kašike limunovog soka. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo pomešati sa 2 kašike šećera i dodati breskvama. Dobro promešajte. Kuvati dok ne proključa. Zatim dodati ostatak šećera i kuvati još 3 minuta neprestano mešajući.

Džem od jagoda: Jagode oprati i očistiti. Iseckati ih na sitnije komade. Dodati 3 kašike limunovog soka. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo pomešati sa 2 kašike šećera i dodati breskvama. Dobro promešajte. Kuvati dok ne proključa. Zatim dodati ostatak šećera i kuvati još 3 minuta neprestano mešajući.

Tegle puniti prvo džemom od jagoda. Ostaviti na kratko da se prohladi, a zatim 2/3 badema staviti preko džema. U džem od bresaka umešati ostatak badema i napuniti tegle do vrha. Zatvoriti tegle sa poklopcem na navoj. Ne okretati tegle na poklopac kao kod pripreme džema u jednoj boji.

Još divnih recepata za pripremanje džemova i marmelada možete naći na sajtu
drOetker

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova