Borovnica sa vanilom

06.06.2011 16:12:26

Izvor: Iz moje kuhinje

Borovnica sa vanilom

Photo by Dr. Oetker Potreban materijal: 500g borovnica (svežih ili smrznutih) 500ml soka od pomorandže 2 kesice Burbon vanilin šećera (takođe možete koristiti i 1 Burbon vanilin šipku) 350g šećera 1 kesica Džemfix-a super 3:1 Priprema: Borovnice oprati, ocediti i staviti u posudu za kuvanje, ukoliko koristite smrznute borovnice, odledite ih i odmerite 500g. Dodati [...]

Borovnica sa vanilom

Photo by Dr. Oetker

Potreban materijal:

500g borovnica (svežih ili smrznutih)
500ml soka od pomorandže
2 kesice Burbon vanilin šećera (takođe možete koristiti i 1 Burbon vanilin šipku)
350g šećera
1 kesica Džemfix-a super 3:1


Priprema:

Borovnice oprati, ocediti i staviti u posudu za kuvanje, ukoliko koristite smrznute borovnice, odledite ih i odmerite 500g. Dodati sok od pomorandže i dobro promešati. Sadržaj kesice Džemfix-a prvo pomešati sa 2 kašike šećera, a zatim ga umešati u voćnu smesu. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri uz neprestano mešanje, a zatim dodati ostatak šećera i vanilin šećer. Kuvati još 3 minuta, neprestano mešajući. Džemom odmah puniti tegle, zatvoriti poklopcem na navoj, okrenuti pune tegle na poklopac i ostaviti tako 5 minuta.

Tipp: 100 ml soka od pomorandže možete zameniti sa 100 ml ruma. Rum dodati nakon što ste džem već skuvali. Rok trajanja ovako pripremljenog džema je 3 meseca.

Mala nauka o borovnicama

Šumske borovnice i uzgajane borovnice su veoma različite vrste. Potpuno crno-plave i aromatične šumske borovnice su veoma osetljive i treba ih odmah obraditi. Uzgajane borovnice su krupnije nego divlje, ukus im je blaži, mesnati deo je svetao. One mogu da se čuvaju u frižideru 1-2 dana. S obzirom na to da uzgajane borovnice puštaju malo soka, radi dalje obrade jedan deo treba svakako ispasirati. Ukus upotpunite jednom kesicom Dr. Oetker limuntusa, obzirom da nivo kiselosti u borovnicama nije naročito visok. Borovnice su posebno ukusne u kombinaciji sa jabukama ili malinama.

Još divnih recepata za pripremanje džemova i marmelada možete naći na sajtu
drOetker

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:12:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova