Baklava sa čokoladom

05.05.2011 18:01:03

Izvor: Iz moje kuhinje

Baklava sa čokoladom

Potreban materijal: 500g kora za pitu 250g mlevenih oraha 150g lomljenog plazma keksa 200g mlečne čokolade 3 kašike šećera 3 kašike pšeničnog griza rendana kora jednog limuna 200ml ulja 100ml kisele vode 125g margarina šerbet: 800g šećera 800ml vode potrebno je još: preliv od čokolade Priprema: Kiselu vodu i ulje pomešati i staviti na vatru [...]

Baklava sa cokoladom

Potreban materijal:

500g kora za pitu
250g mlevenih oraha
150g lomljenog plazma keksa
200g mlečne čokolade
3 kašike šećera
3 kašike pšeničnog griza
rendana kora jednog limuna
200ml ulja
100ml kisele vode
125g margarina

šerbet:

800g šećera
800ml vode

potrebno je još:

preliv od čokolade

Priprema:

Kiselu vodu i ulje pomešati i staviti na vatru da proključa. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U većoj posudi sjediniti mlevene orahe, lomljeni plazma keks, šećer, griz, rendanu mlečnu čokoladu i rendanu koru od limuna. Uzeti jednu koru za pitu, poprskati je mešavinom vode i ulja, prekriti drugom korom, nafilovati filom i urolovati. Na isti način utrošiti sav ostali materijal. Rolnice poređati u podmazan pleh i iseći na manje komade. Margarin istopiti i preliti preko baklave. Peći u zagrejanoj rerni na 200C nekih pola sata, dok lepo ne porumeni. Posebno skuvati šerbet od šećera i vode i preliti vruće preko pečene baklave. Ostaviti da upije tečnost, pa poslužiti preliveno čokoladom.

Recept je isproban iz časopisa “Dobra hrana”.

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:01:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova