Baklava sa čokoladom

05.05.2011 18:06:03

Izvor: Iz moje kuhinje

slika

Baklava sa cokoladom

Potreban materijal:

500g kora za pitu 250g mlevenih oraha 150g lomljenog plazma keksa 200g mlečne čokolade 3 kašike šećera 3 kašike pšeničnog griza rendana kora jednog limuna 200ml ulja 100ml kisele vode 125g margarina

šerbet:

800g šećera 800ml vode

potrebno je još:

preliv od čokolade

Priprema:

Kiselu vodu i ulje pomešati i staviti na vatru da proključa. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U većoj posudi sjediniti mlevene orahe, lomljeni plazma keks, šećer, griz, rendanu mlečnu čokoladu i rendanu koru od limuna. Uzeti jednu koru za pitu, poprskati je mešavinom vode i ulja, prekriti drugom korom, nafilovati filom i urolovati. Na isti način utrošiti sav ostali materijal. Rolnice poređati u podmazan pleh i iseći na manje komade. Margarin istopiti i preliti preko baklave. Peći u zagrejanoj rerni na 200C nekih pola sata, dok lepo ne porumeni. Posebno skuvati šerbet od šećera i vode i preliti vruće preko pečene baklave. Ostaviti da upije tečnost, pa poslužiti preliveno čokoladom.

Recept je isproban iz časopisa “Dobra hrana”.

Podeli: Print del.icio.us Facebook Google Bookmarks email Netvibes RSS StumbleUpon Technorati Twitter


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Iz moje kuhinje

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4636 postova