Severnokorejske vlasti odlučile su da na deset meseci zatvore sve fakultete, a studenti će umesto na predavanja, ići u fabrike i na polja da bi pomogli radnicima i seljacima da zemlju što brže izvuku iz ekonomske krize, objavio je Dejli Telegraf. Britanski list navodi da će fakulteti biti zatvoreni do aprila naredne godine. Svi studenti [...]

Severnokorejske vlasti odlučile su da na deset meseci zatvore sve fakultete, a studenti će umesto na predavanja, ići u fabrike i na polja da bi pomogli radnicima i seljacima da zemlju što brže izvuku iz ekonomske krize, objavio je Dejli Telegraf.

Britanski list navodi da će fakulteti biti zatvoreni do aprila naredne godine.

Svi studenti moraju da se odazovu pozivu državnog rukovodstva, a izuzetak su samo oni koji treba da diplomiraju u narednih nekoliko meseci i strani studenti.

Državni vrh je obećao da će Severna Koreja naredne godine postati velika, prosperitetna i moćna država.

To dostignuće poklopiće se sa proslavom stote godišnjice rođenja osnivača države, velikog vođe Kim Il Sunga i 70. rođendana dragog vođe Kim Džong Ila.

Japanski analitičari veruju da je razlog za zatvaranje fakulteta strah državnog vrha da bi moglo da dođe do studentske pobune.

“Državno rukovodstvo ne želi da se u Severnoj Koreji ponovi ‘jasmin revolucija’ iz nekih afričkih zemalja i plaši se da bi studenti mogli da organizuju pobunu protiv vlasti”, rekao je profesor tokijskog univerziteta i autor više knjiga o severnokorejskim liderima Tošimicu Šigemura.

via Trojka, ES:Forumi

Btw, pored totalnog diktatorskog upravljanja u Severnoj Koreji imamo i neke totalno “stavi_pridev_ovde” u Saudijskoj Arabiji: http://www.mondo.rs/s210405/Info/Info/Svet/Pritvorene_prve_vozacice_u_Saudijskoj_Arabiji.html

Ne znam samo dokle ce ljudi vise da budu bezosecajni, uskoro ce rezervoar sa blokatorima receptora da presusi. Mora!


Pročitajte ostatak teksta

Pogledajte još tekstova od blogera: Neutrinci u Srbistanu

  Najnovije na Blogosferi

Ovo su detalji kojima možete ulepšati svoj dom

Okov za nameštaj Prvo na našem spisku su okovi za nameštaj, koji vam u prvom momentu mogu delovati možda i malo nejasno. Nekako smo navikli...

pročitajte celu vest
29.11.2018 0:01:09

kategorija:Razno

Komentariši

  Blogosfera Info Box

Blogosfera ima ukupno

4638 postova